Gildeweekend Münster


Gildeweekend Münster


Een onvergetelijk weekend weg ter ere van ons 425-jarig bestaan: Het Gilde Sint Joris uit Helvoirt viert in stijl in Münster!

Het was een bijzondere gelegenheid voor het Gilde Sint Joris uit Helvoirt: ons 425-jarig bestaan. Om deze mijlpaal te vieren, besloten 22 gildebroeders om een weekend weg te gaan naar het prachtige Münster, Duitsland. Een reis vol traditie, gezelligheid en avontuur stond ons te wachten.

Op vrijdagavond begon het feest al goed met een heerlijk Grieks diner. De smaken van de mediterrane keuken brachten ons in de juiste stemming voor een weekend vol plezier. Na het diner genoten we van een paar verfrissende biertjes voordat we het bruisende nachtleven van Münster verkenden. De straten waren gevuld met gelach en muziek terwijl we samen herinneringen maakten die een leven lang meegaan.

Op zaterdagochtend werden we vroeg gewekt voor een stevig ontbijt in ons hostel. Gevoed en vol energie begaven we ons naar de Münstersche Aa voor een ontspannende boottocht. Terwijl we over het kabbelende water voeren, bewonderden we het schilderachtige landschap en genoten we van de rustige sfeer.

Na de boottocht verkenden we de historische straten van Münster tijdens een stadstour. Van indrukwekkende architectuur tot levendige markten, we dompelden onszelf onder in de rijke cultuur van deze prachtige stad.

De avond bracht een speciaal hoogtepunt met zich mee toen we ons gildetenue aantrokken en een van de échte Duitse Oktoberfesten bezochten. Onder het genot van traditionele muziek en heerlijk eten en drinken, vierden we in stijl ons jubileum. De sfeer was onbeschrijfelijk en de band tussen gildebroeders werd alleen maar sterker.

Op zondagochtend stonden we opnieuw vroeg op voor een laatste ontbijt in ons hostel. Met een mix van vreugde en weemoed namen we afscheid van Münster en keerden we terug naar het mooie Brabant. Terugkijkend op een weekend vol gelach, avontuur en vriendschap, zijn we dankbaar voor de herinneringen die we hebben gemaakt en de band die we hebben versterkt.

Het 425-jarig bestaan van het Gilde Sint Joris uit Helvoirt zal voor altijd in onze harten blijven als een tijd van viering, verbondenheid en onvergetelijke ervaringen. Op naar de volgende 425 jaar!