Viering 425-jarig bestaan


Viering 425-jarig bestaan

Het Gilde Sint Joris: 425 jaar traditie in Helvoirt

Afgelopen weekend vierde het Gilde Sint Joris uit Helvoirt een mijlpaal van formaat: hun 425-jarig bestaan. Het werd een dag vol gezelligheid, waarop vrienden, familie, kennissen en nieuwsgierigen waren uitgenodigd om samen te komen in De Keizer, het hart van ons dorp.

De festiviteiten begonnen met een levendige demonstratie van het vendelen en tamboeren, waarbij de gildeleden hun vaardigheden toonden met de historische vlaggen en trommels. Een prachtig schouwspel dat jong en oud wist te boeien.

Naast de indrukwekkende vertoningen was er ook een tentoonstelling van de oude bezittingen van het gilde, waaronder documenten, gildezilver en geweren. Een unieke kans voor iedereen die geïnteresseerd was om meer te weten te komen over onze rijke geschiedenis.

Het hoogtepunt van de dag was echter de gemeenschapszin die voelbaar was bij elke stap die werd gezet en bij elk gesprek dat werd gevoerd. Het Gilde Sint Joris is meer dan alleen een vereniging; het is een hechte gemeenschap die de tradities en waarden van ons dorp koestert.

Terwijl de dag ten einde liep, bleef de sfeer van saamhorigheid en trots op ons gilde hangen. Het was een dag om te koesteren, vol herinneringen en nieuwe ontmoetingen. We kijken nu al uit naar de volgende 425 jaar van traditie en verbondenheid in Helvoirt, met het Gilde Sint Joris als stralend middelpunt.